top of page

Voetreflexmassage bij klachten

Voetreflextherapie

De basis van onze gezondheid is een goede energiedoorstroming in het lichaam; is deze geblokkeerd dan kun je diverse lichamelijke en psychische klachten ervaren. Voetreflextherapie herstelt de energiedoorstroming in je lichaam.

 

De geneeswijze gaat ervan uit dat alle lichaamsdelen en organen in verbinding staan met plaatsen op je voeten. De voetzool, die in zones is ingedeeld, geeft aan waar er in je lichaam iets niet goed functioneert. Door het masseren van deze voetreflexzones wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Het resultaat is dat de klachten aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen.

 

 

Waarom kiezen voor voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is effectief bij diverse lichamelijke en psychische klachten. Klachten waarvan de oorzaak vaak moeilijk te achterhalen is, maar die wel een grote invloed kunnen hebben op de gezondheid. Bij veel klachten zorgt voetreflextherapie voor verbetering.

 

Voetreflexbehandelingen verbeteren je energieniveau, stimuleren genezing en zorgen ervoor dat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Bovendien zijn de behandelingen ontspannend; ze zorgen voor een prettig en relaxed gevoel. Voetreflextherapie is om die reden ook een uitstekende manier om je lichaam in balans te houden. Het is verder een volkomen veilige therapie, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

 

Bij welke klachten helpt voetreflextherapie?

 • diverse pijnklachten (waaronder hoofdpijn, rug-, schouder- en nekklachten, spier- en gewrichtspijn, RSI)

 • (chronische) stress, burn-out, depressie

 • zwangerschapsklachten, fertiliteit en postnatale klachten

 • hormonale klachten (menstruatie, overgang)

 • maag- en darmklachten zoals prikkelbaar darmsyndroom

 • reumatische klachten

 • ziektes van de luchtwegen (waaronder astma)

 • slaapproblemen

 • problemen met afvallen

 • adhd en dergelijke

 • rouwverwerking, bij scheiding en trauma

Ook bij klachten die niet in bovenstaande lijst staan geeft voetreflextherapie verlichting. Neem, indien gewenst, hiervoor contact met mij op. 

Voetreflextherapie helpt je om in balans te blijven.

Het is niet alleen doeltreffend bij ziektes en andere klachten; van oudsher wordt in China

veel gemasseerd om het lichaam gezond te houden en klachten te voorkomen.

 

VoetreflextherapiePlus™

Mijn behandelwijze is een combinatie van de westerse voetreflexmethodiek en de Chinese voetreflexmassage Chinflex®. De westerse methode bestaat uit het masseren van de voetreflexzones. Met de Chinflex® - methode worden ook de meridianen en acupunctuurpunten op de onderbenen behandeld. Door deze effectieve combinatie van de twee methodes worden je klachten breed behandeld waarmee je natuurlijke evenwicht herstelt. 

 

Ondersteuning reguliere gezondheidszorg

De behandelmethode dient gezien te worden als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en niet als vervanging. Waar de reguliere geneeskunde alleen gericht is op het wegnemen van je symptomen, achterhaalt voetreflextherapie ook de oorzaken van de klachten. Voetreflextherapie ondersteunt de reguliere geneeskunde; de twee kunnen dan ook heel goed gelijktijdig toegepast worden en mogelijk het herstel bespoedigen.

 

 

bottom of page